Ga naar de inhoud

De kracht van een autoriteit

De kracht van autoriteit speelt een belangrijke rol in het beïnvloeden van onze beslissingen. Uit een onderzoek waarbij mensen een aantal financiële besluiten moesten nemen, is gebleken dat wanneer zij een deskundig advies ontvangen voordat zij een beslissing moesten nemen, er geen hersenactiviteit in de relevante delen waarneembaar was. Deze personen volgden dus het advies van de deskundige op zonder daar verder over naar te denken. 💡

Maar let op! Wij zijn wel alert op de intenties die iemand heeft.

Mensen zijn van nature geneigd om te vertrouwen op experts en te volgen wat zij zeggen. Dit komt doordat wij autoriteit associëren met kennis, kunde en betrouwbaarheid. Wij nemen aan dat experts de juiste informatie hebben en dat ze ons in de goede richting kunnen leiden.

Werken aan jouw autoriteit kan jou (nog makkelijker) klanten opleveren. Het delen van jouw kennis is een mooi voorbeeld om het vertrouwen van jouw potentiële klanten te vergroten.

Ik word altijd blij van mensen die mega veel kennis binnen hun vakgebied hebben. Vol passie kunnen zij úren vertellen over het werk dat zij doen 😍

Ik heb het geluk dat ik een aantal van deze mensen mag helpen bij hun autoriteitsstrategie zonder dat zij mega veel geld kwijt zijn aan marketingkosten maar wél meer potentiële klanten bereiken en meer omzet boeken.

Ben je benieuwd? In een half uur kan ik je er alles over vertellen.

Deel dit bericht